STRIDA via Het Nieuwe Fietsplan, uitleg en rekenvoorbeelden

*Deze informatie is van toepassing voor Nederland.

Naast de WKR-regeling heeft je werkgever ook een andere mogelijkheid om jou te helpen bij de aanschaf van je nieuwe STRIDA:

 • Werkgevers mogen fietsende werknemers belastingvrij maximaal 19 cent per kilometer vergoeden voor woon-werkverkeer. Dit is gelijk aan de vergoeding voor de auto.
 • Werkgevers mogen een renteloze lening verstrekken voor de aanschaf van een STRIDA vouwfiets. Deze lening kan worden afgelost met de kilometervergoeding.

Beide opties mogen buiten de WKR-regeling worden gegeven. Via het nieuwe fietsplan bestel je volgens onderstaande stappen eenvoudig je nieuwe STRIDA:

 • Stap 1: Informeren
  Vraag je werkgever of je een STRIDA vouwfiets aan mag schaffen via het fietsplan en voor welk bedrag dit mag. Tijdens het bestelproces is er een mogelijkheid om eventuele kosten boven dit bedrag te betalen via bijvoorbeeld iDeal.
 • Stap 2: Kies je STRIDA
  Op onze website kun je een STRIDA kiezen die je middels het fietsplan wilt kopen.
 • Stap 3: Betaling
  Voor de betaling ben je afhankelijk van de regels binnen jouw bedrijf. Vraag dus aan je werkgever wat voor jou de beste optie is. Heb je een STRIDA vouwfiets gevonden die meer kost dan dat je werkgever toestaat? Dan dien je het meerbedrag zelf netto bij te betalen.

Hoe werkt de betaling?

Voor de betaling ben je afhankelijk van de regels binnen jouw bedrijf. Vraag dus aan je werkgever wat voor jou de beste optie is. Hieronder vind je de verschillende mogelijkheden:

– Je betaalt zelf en declareert het bedrag (kies dan de door jou gewenste betaalmethode)
– Je werkgever betaalt (kies dan voor overboeking en geef de factuur aan je werkgever). Wij nemen de bestelling dan in behandeling zodra we de betaling hebben ontvangen

Voorbeeld 1: Een STRIDA in minder dan jaar terugverdienen bij fulltime

Op STRIDANederland.nl kom je de STRIDA vouwfiets van je dromen om iedere dag mee naar je werk te gaan. Stel dat de aanschafprijs € 1.198,- is. Je werkt 5 dagen per week en de enkele reisafstand vanuit huis naar je vaste werkplek is 15 kilometer. De vaste onbelaste reiskostenvergoeding is dan voor het hele jaar maximaal 214 dagen x 30 kilometer x € 0,19 = € 1.219,80. Per maand is dat € 101,65. Daarmee kun je al binnen 1 jaar je STRIDA terug verdienen!

Voorbeeld 2: Een STRIDA in minder dan jaar terugverdienen bij parttime

Op STRIDANederland.nl kom je de STRIDA vouwfiets van je dromen om iedere dag mee naar je werk te gaan. Stel dat de aanschafprijs € 1.198,- is. Je werkt 3 dagen per week en de enkele reisafstand vanuit huis naar je vaste werkplek is 20 kilometer. De vaste onbelaste reiskostenvergoeding is dan voor het hele jaar maximaal ca. 130 dagen x 40 kilometer x € 0,19 = € 988,-. Per maand is dat € 82,33. Daarmee kun je al binnen 1,5 jaar je STRIDA terug verdienen!

Kies dus een mooi model en bestel je STRIDA met belastingvoordeel via werk.

[show-STRIDA-tiles]