Algemene voorwaarden

Definities

In deze voorwaarden staan geen moeilijke definities. Is het toch niet helemaal duidelijk? Neem dan vooral contact met ons op. Dan leggen we het graag uit.

Identiteit van de ondernemer

STRIDA.nl is een webshop van StudioFG. Wij staan als bedrijf geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder StudioFG en KVK-nummer 63906333.
Wilt u ons ontmoeten? Maak een afspraak en kom langs.

van Galenstraat 41
2518EN Den Haag
Nederland

Contact? Stuur ons een e-mail () dan proberen we u zo snel mogelijk en binnen één werkdag een antwoord te sturen.

Toepasselijkheid

Wanneer u bij ons een aankoop doet, gaan u en wij van deze voorwaarden uit. Daarom vindt u deze voorwaarden op onze website terug en accepteert u deze met een vinkje voordat u de bestelling definitief plaatst. Als u dat liever heeft, kunnen wij u natuurlijk graag de voorwaarden per e-mail of zelfs post sturen.

Voor sommige van onze producten kunnen specifiekere voorwaarden gelden. Mocht dat voor onduidelijkheid zorgen, dan weet u ons te bereiken. Dan zorgen we voor duidelijkheid in uw voordeel.

Het aanbod

Ons gehele aanbod vindt u op onze website. We doen onze uiterste best om alles zo compleet en juist mogelijk te vermelden, zodat u de juiste keuze kunt maken en het aankoopproces van begin tot eind gemakkelijk verloopt.

De overeenkomst

Als u een bestelling bij ons doet, zorgen wij voor een veilige website en uiteindelijk ervoor dat u het bestelde zo snel mogelijk van ons krijgt. Natuurlijk krijgt u per e-mail van ons een bevestiging van uw bestelling, met alle gegevens van de bestelling. En bij levering ook een factuur, ook daar staan alle gegevens netjes op.

Herroepingsrecht en uw verplichtingen tijdens de bedenktijd

Binnen de wettelijke bedenktijd van 14 dagen kun u uw aankoop altijd retour sturen. Denk wel aan het volgende: een gebruikt, incompleet en/of beschadigd product kunnen wij niet meer voor de nieuwprijs verkopen. In dat geval kan het zijn dat u niet het volledige aankoopbedrag terug ontvangt. Wij hanteren in dat geval een “afschrijving”. Dit is de waardevermindering van de fiets (of accessoire) door gebruik en/of schade. Voor fietsen gelden hierbij de volgende regels:

  • Je fiets is ongebruikt (<2km) compleet en onbeschadigd. In dit geval ontvang je het volledige aankoopbedrag terug. Dit geldt voor alle fietsen, dus ook voor fietsen met een kenteken.
  • Je fiets (of accessoire) is ongebruikt (<2km), maar wel beschadigd. In dit geval wordt er een afschrijving gehanteerd.
  • Je fiets is gebruikt (≥2km), beschadigd en/of incompleet. Ook in dit geval wordt er een afschrijving gehanteerd.

Wilt u het bestelde terugsturen? Neem even contact met ons op. Dan regelen we het met elkaar.

Bedenktijd en koop op afstand

De bedenktijd is geldig bij koop op afstand. Koopt u in het bijzijn van de ondernemer, of op de vestigingslocatie van STRIDAnederland.nl, STRIDA.lu, STRIDAbelgie.be, STRIDAbelgique.be, societycycle.nl, dan is het geen koop op afstand. De wijze van betaling / bestelling heeft hier geen invloed op. Hier de definitie van koop op afstand: Als u iets koopt op afstand, koopt u iets via internet, sociale media, telefoon, of fax. Of u koopt iets via een bestelbon uit een catalogus. Bij kopen op afstand zijn u en de ondernemer op geen enkel moment bij elkaar in de buurt.

Geen bedenktijd op product op maat of met speciale uitvoeringswensen

Op producten die u speciaal laat maken, bijvoorbeeld een speciale kleur of met speciale uitvoeringswensen komt de bedenktijd wettelijk te vervallen.

Uitoefening van uw herroepingsrecht en de kosten daarvan

Als u producten aan ons terug wil sturen, dan kunt u ons dat laten weten met een e-mail of door even te bellen. Stuur het daarna zo snel mogelijk of uiterlijk binnen 14 dagen terug. Bij voorkeur in de originele staat en verpakking. Aan het terugsturen van producten zijn geen kosten verbonden, anders dan de verzendkosten. Dat wil zeggen dat u accessoires per post aan ons terug kunt sturen en fietsen weer door ons op kunt laten halen. U laat het bestelde door ons weer ophalen? Dan storten wij u de productprijs minus de verzendkosten voor het terugsturen retour.

Uitsluiting herroepingsrecht

In principe kunt u alles aan ons terugsturen na overleg. Tenzij anders gesteld hierboven.

De prijs

Bij ieder product op onze site vindt u de actuele prijzen en verzendkosten. Alle prijzen worden inclusief BTW getoond. Tenzij anders vermeld op de site.

Nakoming overeenkomst en garantie

We doen ons uiterste best om het door u bestelde juist aan u te leveren. Hebben wij toch een fout gemaakt? Laat het ons dan weten. Dan proberen we het met u op te lossen.

En vanzelfsprekend heeft u op al onze producten garantie, waarbij wij uitgaan van de door de betreffende fabrikant bepaalde garantievoorwaarden. Heeft u een garantieverzoek? Ook dat kunt u ons laten weten, dan beoordelen wij dat graag en bedenken we samen met u een passende oplossing.

Garantie is van toepassing bij normaal onderhoud en normaal gebruik van de fiets. Schade door onjuist onderhoud aan de fiets valt buiten de garantie. De garantie is voor de oorspronkelijke eigenaar. U heeft altijd een bewijs van uw aankoop op naam van de oorspronkelijk eigenaar nodig om aanspraak te maken op de garantie, en er kan alleen aanspraak gemaakt worden op garantie door de oorspronkelijk eigenaar. De garantie betreft 5 jaar op productiefouten op het STRIDA frame en 1 jaar productiefouten op originele onderdelen. De garantie is niet overdraagbaar. Arbeidskosten voor het vervangen van onderdelen en/of het uivoeren van reparaties vallen niet onder de garantie. Deze garantie dekt geen normale slijtage, binnenbanden, buitenbanden, onjuiste montage of follow-up onderhoud, of de installatie van onderdelen of accessoires.

In het geval dat onderdelen moeten worden geleverd en indien verzending nodig is voor garantiedoeleinden van en naar locaties buiten de Europese Unie (EU), is de klant verantwoordelijk voor het betalen van alle invoerrechten en belastingen in beide richtingen. Het is belangrijk op te merken dat de garantie zich beperkt tot het verstrekken van vervangende onderdelen alleen voor klanten buiten de EU.

Levering en uitvoering.

Wij doen ons uiterste best het bestelde zo snel mogelijk óf op uw voorkeursdag bij u te laten bezorgen. Mits het bestelde op voorraad is en u vóór 17 uur bij ons bestelt, kunnen wij het binnen 2 werkdagen bij u laten bezorgen. Lukt dat toch niet, dan stellen wij u daar van op de hoogte en mag u altijd de bestelling annuleren.

Als wij het door u bestelde product niet meer kunnen leveren, kunt u altijd kiezen uit een alternatief product of de bestelling gelijk annuleren.

Had u al betaald en u heeft geannuleerd? Dan storten wij het aankoopbedrag zo snel mogelijk en uiterlijk binnen 10 dagen terug.

Is uw bestelling niet in goede orde bij u aangekomen? Er mist iets, of het product is beschadigd? Dat valt onder de verantwoordelijk van Fietsenwinkel.nl. Laat het ons dan ook gelijk na de bezorging weten, zodat we direct een oplossing kunnen bieden.

Betaling

Wij bieden u verschillende mogelijkheden om te betalen voor uw bestelling.

Klachtenregeling

Af en toe gaat er iets mis met een bestelling of maken wij gewoon een fout. Dat is vervelend, vooral voor u. Mocht u daarover een klacht hebben, laat het ons dan snel weten. We zullen onze uiterste best doen om het weer goed te maken.

Aanvullende of afwijkende bepalingen

Mochten de bovenstaande voorwaarden veranderen, dan vindt u die verandering op deze website.