2 STRIDA liefhebbers op bezoek en 3 Versnellingen in de Bracket

2 Strida liefhebbers op bezoek en 3 Versnellingen in de Bracket

Geregeld ontmoet STRIDA.nl mede-enthousiaste STRIDA rijders die ook al jaren keer op keer hun STRIDA meenemen op al hun reizen in binnen- en buitenland. Zo ook deze week toen de bel ging en daar Rudi Brummer en zijn vrouw Ria stonden die al 11 jaar hun STRIDA’s met veel plezier overal mee naartoe nemen.

Rudi en Ria waren wel eens benieuwd naar de stand van zaken van vandaag. Op naar de STRIDA Studio dus, waar we de nieuwe modellen tot op detail bekeken en vergeleken met de STRIDA 3’s die Rudi en Ria in huis hebben.

2 Strida liefhebbers op bezoek en 3 Versnellingen in de Bracket

STRIDA biedt vandaag de dag meer variatie, en de nieuwe modellen zijn op veel punten inmiddels weer vernieuwd. Maar we concludeerden ook dat het basisidee onveranderd sterk is: never change a winning team!

Dat de STRIDA een innovatieve fiets is moge duidelijk zijn. Maar dat deze innovatie niet op zichzelf staan blijkt als Rudi na het testrijden van de STRIDA EVO 3S met 3 versnellingen in de bracket (trapas) vertelt hoe zijn vader al in de veertiger jaren een Phoenix Mutaped bereed met een vergelijkbaar systeem in de trapas. Dat is het fascinerende aan een ontwerp als de STRIDA, maar van eigenlijk iedere bijzondere fiets: de ontwikkeling is altijd een verzameling van beproefde concepten en technieken uit het verleden. Rudi en Ria, STRIDA.nl bedankt jullie voor deze leuke kennismaking en voor het delen van het verhaal.

Onderstaand meer informatie over de Phoenix Mutaped (Bekijk de bron voor nog meer informatie: http://www.rijwiel.net/fietsen/pho/67329.htm / Hans Meijdam voor de foto’s):

2 Strida liefhebbers op bezoek en 3 Versnellingen in de Bracket

Het hart van deze fiets: de trapas met Zwitserse “Mutaped”-drieversnellingsbak. Door Phoenix sinds 1937 in licentie op de Nederlandse markt gebracht. Geschakeld wordt door even terug te trappen.

2 Strida liefhebbers op bezoek en 3 Versnellingen in de Bracket
Phoenix “Mutaped” uit 1938.

Meer over de STRIDA EVO 3S modellen met 3 versnelllingen in de bracket:

De 3 versnellingen EVO is het nieuwste STRIDA model. Met een gewicht van 13 kg heeft de EVO 3S 18 inch velgen en een op maat gemaakt versnellingensysteem in de trapas, gemaakt door het gerenommeerde Sturmey-Archer™. Met deze innovatieve oplossing biedt de EVO 3S, 3 versnellingen zonder extra kabels of schakelaars, nog en detail waarin STRIDA bewijst dat he de meest intelligente vouwfietsen op de markt maakt. Het schakelen is eenvoudig: even terugtrappen en de STRIDA schakelt omhoog of omlaag. Ook beschikken de EVO 3S modellen over enkele extra luxe uitbreidingen zoals de Quick Release zadelhouder, fietsstandaard en aluminium uitgevoerde onderdelen. De EVO 3S staat voor cutting-edge ontwerp en het soepele schakelsysteem maken deze STRIDA de iets hogere prijs meer dan waard.

2 Strida liefhebbers op bezoek en 3 Versnellingen in de Bracket